top of page

Ungdomsmottagningen

Vi finns för dig kring frågor om sex, relationer och/eller om du mår dåligt och har det svårt. 

Vi vänder oss till ungdomar och unga vuxna upp till och med 22 år. Besöken är kostnadsfria. Här kan du testa dig för könssjukdomar och graviditet. Du kan även besöka oss för att prata med någon, få gratis kondomer och akutpiller. Vi som arbetar här är barnmorskor, kurator och läkare och alla har tystnadsplikt. Undantag från tystnadsplikten är om du riskerar att fara illa, då är vi skyldiga att föra vår oro vidare.

Vi arbetar mest inom områden som rör och sexuell, fysisk och psykisk hälsa. Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller det du vill ha hjälp med. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Nu kan du träffa en barnmorska eller kurator via din mobil eller surfplatta. Det är ungdomsmottagningens personal från Stockholms Sjukvårdsområde (SLSO) som bemannar appen (alltså inte givet din lokala barnmorska eller kurator) Du bokar din tid i appen "Alltid öppet". Du kan kontakta oss var du än befinner dig, men välj gärna en lugn miljö och använd gärna headset. Onlinemottagningen är till för dig fram till den dagen du fyller 23 år. Du behöver ha ett mobilt bankID för att kunna logga in. 

Drop-in

Du som inte kan eller vill boka en tid är välkommen till vår drop-in-tider. På drop-in kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Du kan också träffa kurator för att boka en tid för samtal. Du är välkommen in på mottagningen om du är symtomfri (ej förkylningssymtom). Tvätta dina händer innan besök och håll vänligen avstånd till varandra och personal. 

***

Klicka här för mer information om Salems Ungdomsmottagning

För aktuella tider gällande drop-in och barnmorska klicka här

 

UM.jpg
Kontakta oss:

Salems Ungdomsmottagning är vanligen öppen måndag, tisdag & torsdag varje vecka. 

För kontakt med barnmorska ring på telefontiden; måndagar & tisdagar kl. 11-12 Tel: 08 123 672 54, eller boka fysiskt besök via webben www.1177.se

Videomöte (med både barnmorska & kurator) kan bokas på appen Alltid Öppet, Logga in med e-legitimation.

Barnmorskor

Telefonnummer: 08 1236 72 54

Rakel Sassi

kurator

Mobil: 0707 23 94 87

E-post: rakel.sassi@salem.se

Rimona Toma

kurator

Mobil: 0700 03 49 70

E-post: rimona.toma@salem.se

Sofia Strand

enhetschef

E-post: sofia.strand@regionstockholm.se

Pertti Kunila

gruppledare
Telefonnummer: 0706 23 29 31
E-post: pertti.kunila@salem.se

Karin Nordenmalm

enhetschef
Telefonnummer: 08-532 597 34
E-post: karin.nordenmalm@salem.se

bottom of page