Ungdomsmottagningen

Vi finns för dig kring frågor om sex, relationer och/eller om du mår dåligt och har det svårt. 

Vi vänder oss till ungdomar och unga vuxna upp till och med 22 år. Besöken är kostnadsfria. Här kan du testa dig för könssjukdomar och graviditet. Du kan även besöka oss för att prata med någon, få gratis kondomer och akutpiller. Vi som arbetar här är barnmorskor, kurator och läkare och alla har tystnadsplikt. Undantag från tystnadsplikten är om du riskerar att fara illa, då är vi skyldiga att föra vår oro vidare.

Vi arbetar mest inom områden som rör och sexuell, fysisk och psykisk hälsa. Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller det du vill ha hjälp med. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Nu kan du träffa en barnmorska eller kurator via din mobil eller surfplatta. Det är ungdomsmottagningens personal från Stockholms Sjukvårdsområde (SLSO) som bemannar appen (alltså inte givet din lokala barnmorska eller kurator) Du bokar din tid i appen "Alltid öppet". Du kan kontakta oss var du än befinner dig, men välj gärna en lugn miljö och använd gärna headset. Onlinemottagningen är till för dig fram till den dagen du fyller 23 år. Du behöver ha ett mobilt bankID för att kunna logga in. 

***

Välkommen till oss eller ring för tidsbokning och rådgivning!

För mer information besök: www.salem.se/ungdomsmottagningen

Kontakta oss:

OBS! Under veckorna 26-31 finns ingen barnmorska på plats dock kan man vända sig till en närliggande ungdomsmottagning eller vända sig till vårdcentralen.

Ungdomsmottagningen i Salem är vanligen öppen måndag, tisdag & torsdag varje vecka. 

För kontakt med barnmorska ring på telefontiden; måndagar & tisdagar kl. 11-12 Tel: 08 123 672 54, eller boka fysiskt besök via webben www.1177.se.

Videomöte (med både barnmorska & kurator) kan bokas på appen Alltid Öppet, Logga in med e-legitimation.

Klicka här för mer info.

 

För kontakt med kurator ring eller smsa; Tel: 070 723 94 87

Barnmorskor

Telefonnummer: 08 1236 72 54

Sultan Sarihan

kurator

Mobil: 0707 23 94 87

E-post: sultan.sarihan@salem.se

Christina Bergefors

enhetschef

Linda Strömberg

enhetschef

Telefonnummer: 0707 23 94 04

E-post: linda.stromberg@salem.se